"
Breathe, keep breathing. Don't lose your nerve" -
Radiohead



Page 141: Small Moments

/ Wednesday, May 16, 2012 /
"So the lesson of Lacan is, living by your wants will never make you happy.

What it means to be fully human is to strive to live by ideas and ideals...and not to measure your life by what you've attained in terms of your desires...but those small moments of integrity, compassion...rationality, even self-sacrifice.

Because in the end, the only way that we can measure the significance of our own lives...is by valuing the lives of others."

- Kevin Spacey as David Gale -




3 comments:

{ dita } on: May 24, 2012 at 12:21 AM said...

tseeeeettttt

mantep banget quote-nya.

udah ga musim ya 'Dream big' 'Seize the Day' atau 'Yes, we can!'

sekarang lebih penting 'Compassion'

sebagai orang pemetaan, saya bangga compass laku lagi #kriuk

{ hertiana dwi putri } on: May 24, 2012 at 1:25 PM said...

hahahaa. banyak quote bagus di film ini. tp compassion itu kayaknya lebih sulit dilakukan orang, emang lebih gampang kan usaha ngedapetin sesuatu ketimbang misalnya, ngorbanin mimpi buat ngurus ortu ato anak. eh kok jadi (agak) serius gini sih ah. :))

{ dita } on: May 25, 2012 at 1:20 AM said...

Aha!
And that is something I learnt during 2011!
Kenapa ada orang yg bobolokotan (excuse my French) di Jakarta padahal siapa sih yg suka Jakarta? Ya karena orang itu lagi pada cari duit buat keluarganya, and isn't it something so inspirational?

Eh iya kok jadi (agak) serius sih. Mari kita kembali menyek-menyek... ;)

 
Copyright © 2010 stickybunbook, All rights reserved
Design by DZignine. Powered by Blogger